Klimaet og vores smukke natur er under pres, og derfor er det på tide at gøre noget for at vende den negative udvikling. Men hvor skal man starte, hvis man gerne vil være mere klimabevidst? Start bare i det små, og start gerne i køkkenet. For her kan du med ganske få tiltag nemt gøre en forskel.

Og så er der faktisk også en økonomisk gevinst ved at spise mere klimabevidst – det er nemlig ofte også billigere. Det er altså både godt for naturen og godt for dit budget.

 

Her får du 3 nemme tips til at blive mere klimabevidst i køkkenet.

 

Tip #1 – Spis mindre rødt kød

Produktionen af rødt kød udleder meget CO2 og er én af de helt store klimasyndere. Indfør en kødfri dag om ugen, erstat det røde kød med fisk eller kylling og lav en skøn chili sin carne med bønner i stedet for fars. Og skru op for svampe og moden ost i dine retter, da de begge har kødets karakteristiske umami-smag.

 

Tip #2 – Minimer madspild

Er der rester til overs fra aftensmaden, så smid dem ikke ud. Smør rugbrødsmadder med kogte kartofler i skiver toppet med mayonnaise, steg klatkager af ris rørt op med æg og brug de små kødrester i en sandwich. Og lad det bionedbrydelige affald blive til næringsrig kompost til dine potteplanter.

 

Tip #3 – Spis kartofler og pasta frem for ris

Kartofler og pasta har en lavere CO2-belastning end ris. Og så kan du jo med endnu mere god samvittighed vælge de gode sydgrønlandske kartofler. Så er det både lokalt, i sæson og klimavenligt på én gang!