Stegte ryper

Yields4 personerCook Time1 time 55 min.
Sending
User Review
5 (1 vote)

Ingredienser

2 ryper

50 g smør
eller margarine
2 dl olivenolie eller andet madolie
50 g mel eller majsstivelse (maizena)
1 løg
½ - ¾ ltr. vand
1 glas kartofler
200 g melis
Salt
Peber
1 tsk. ribsgele
1 ½ dl fløde
Kulør
100 g (eller efter behov) gulerødder
100 g (eller efter behov) majroer
100 g andet rodfrugter - man kan også bruge
1 pose frosne rodfrugter eller andet grøntsager

Fremgangsmåde

1

Pluk eller skindet af ryperne og tag indmaden ud, skær hoved og vinger af.

2

Brun dem i en gryde i smør og olie.

3

Skær løgen i i bådform og brun dem.

4

Kom vandet i gryden med ryper og løg, og krydr med salt og peber efter behov.
Ryperne simrer ca. 1 time med låg på.

5

Kom rodfrugterne i en pande eller sautepande, brunes og læg låg på panden i 15 – 20 min.
Kom salt og peber i 5 min. før de er færdige.

6

Tag ryperne og løg op af gryden.
Lad vandet/suppen blive i gryden, kom ribsgele i og rør rundt indtil ribsgelen er smeltet.
Jævn den med mel eller maizena derefter kulør efter behov.

7

Klip/skær ryperne hver i 6 stk.

8

Derefter sættes de i saucen indtil de serveres.

9

Brun melis i en pande, og derefter kom smøret i samtidig.
Rør det rundt.
Kom kartoflerne i panden og vend dem i brunet sucker jævnligt i ca. 5 min.
Kartoflerne må ikke blive for brune eller bløde.

10

Så er retten klar til at blive serveret.

Udvalgte opskrifter

 

test
Sending
Reviews 0 (0 vote)
By bo
Stegte ris med æg og løg
Sending
Reviews 0 (0 vote)
By Mamarisavut
Pastasalat med rester
Sending
Reviews 0 (0 vote)
By Mamarisavut
Se mere

Ingredienser

 2 ryper

 50 g smør
eller margarine
 2 dl olivenolie eller andet madolie
 50 g mel eller majsstivelse (maizena)
 1 løg
 ½ - ¾ ltr. vand
 1 glas kartofler
 200 g melis
 Salt
 Peber
 1 tsk. ribsgele
 1 ½ dl fløde
 Kulør
 100 g (eller efter behov) gulerødder
 100 g (eller efter behov) majroer
 100 g andet rodfrugter - man kan også bruge
 1 pose frosne rodfrugter eller andet grøntsager

Fremgangsmåde

1

Pluk eller skindet af ryperne og tag indmaden ud, skær hoved og vinger af.

2

Brun dem i en gryde i smør og olie.

3

Skær løgen i i bådform og brun dem.

4

Kom vandet i gryden med ryper og løg, og krydr med salt og peber efter behov.
Ryperne simrer ca. 1 time med låg på.

5

Kom rodfrugterne i en pande eller sautepande, brunes og læg låg på panden i 15 – 20 min.
Kom salt og peber i 5 min. før de er færdige.

6

Tag ryperne og løg op af gryden.
Lad vandet/suppen blive i gryden, kom ribsgele i og rør rundt indtil ribsgelen er smeltet.
Jævn den med mel eller maizena derefter kulør efter behov.

7

Klip/skær ryperne hver i 6 stk.

8

Derefter sættes de i saucen indtil de serveres.

9

Brun melis i en pande, og derefter kom smøret i samtidig.
Rør det rundt.
Kom kartoflerne i panden og vend dem i brunet sucker jævnligt i ca. 5 min.
Kartoflerne må ikke blive for brune eller bløde.

10

Så er retten klar til at blive serveret.

Stegte ryper