Farseret_fjeldrype

Farseret fjeldrype

Yields4 personerCook Time1 time 25 min.
Sending
User Review
4 (1 vote)

Ingredienser

4 ryper
Smør
Rørt frikadellefars
1 tsk. grønlandsk post
0,75 tsk. timian
500 g blandede gulerødder, selleri og porrer
1 l bouillon
Piskefløde
Salt og peber

Fremgangsmåde

1

Ryperne renses og fyldes med en rørt frikadellefars hvori hjerter, lever, grønlandsk post og timian indgår. Luk ryperne med kødnåle.

2

Ryperne brunes grundigt i smør i en tykbundet gryde sammen med de fintskårne gulerødder, porre og selleri og krydres med salt og peber.

3

Lad ryperne småsimre i bouillon indtil de er møre, 45-60 min. hvorefter de tages op og holdes varme.

4

Bouillonen jævnes, nedkoges med piskefløde og smages til med salt og peber.

Serveringsforslag
5

Ratatouille, blåbærgelé og stegte kartofler.

Udvalgte opskrifter

Ingredienser

 4 ryper
 Smør
 Rørt frikadellefars
 1 tsk. grønlandsk post
 0,75 tsk. timian
 500 g blandede gulerødder, selleri og porrer
 1 l bouillon
 Piskefløde
 Salt og peber

Fremgangsmåde

1

Ryperne renses og fyldes med en rørt frikadellefars hvori hjerter, lever, grønlandsk post og timian indgår. Luk ryperne med kødnåle.

2

Ryperne brunes grundigt i smør i en tykbundet gryde sammen med de fintskårne gulerødder, porre og selleri og krydres med salt og peber.

3

Lad ryperne småsimre i bouillon indtil de er møre, 45-60 min. hvorefter de tages op og holdes varme.

4

Bouillonen jævnes, nedkoges med piskefløde og smages til med salt og peber.

Serveringsforslag
5

Ratatouille, blåbærgelé og stegte kartofler.

Farseret fjeldrype